Club geschiedenis

Waar komt de naam Kiwanis vandaan?

Vast staat dat de woorden ‘NunKee-wan-is’ de basis vorm van de huidige naam Kiwanis. Deze woorden uit de taal van de Ochipew Indianen, die leefden in de omgeving van Detroit, worden waarschijnlijk het beste vertaald met: Wij hebben plezier, wij laten van ons horen. De beleving van deze woorden heeft nu vrijwel zeker een andere betekenis dan de letterlijke betekenis. Doordat men het zelf goed had, kon men zichzelf dienstbaar stellen aan anderen die het minder hadden, zonder oogmerk van persoonlijk belang.

Structuur

Kiwanis International telt zowat 8.700 clubs met 320.000 leden, gespreid over 96 landen. In Europa zijn er 31.500 leden in 1.200 clubs over 23 landen verspreid.
De Europese clubs vormen de “Europese federatie KIEF” waarvan het secretariaat gelegen is te Gent. Voor het Kiwanisjaar 1999-2000 was Jacques Dehollander, lid van Kiwanis Oostende Noordzee, de Europese President.
Kiwanis is wereldwijd verdeeld in 47 districten waarvan 9 in Europa. Aan het hoofd van zo’n district staat een Gouverneur. Elk district wordt verder opgesplitst in Divisies met aan het hoofd een Luitenant-Gouverneur. De divisie West Vlaanderen-Noord telt 15 clubs waaronder Kiwanis Oostende Ensor. Eén van onze leden en past voorzitter van Kiwanis Oostende Ensor, Jean-Pierre Vanhooren was voor de periode 2005-2006 Luitenant-Gouverneur van de divisie West-Vlaanderen Noord. De oprichter van onze club, Roland Ghaye was 1995 tot 1996 Luitenant-Gouverneur van de Divisie Limburg-Kempe

Deze club werd dus gecharterd op 08/04/2000 door oud-voorzitter Roland Ghaye (Rolly).

rolly-erelid
Samen werken we aan een betere toekomst voor ” the children of the world”. Dit door sociale projecten te steunen.